Gresbeekse Boys - Eendracht '30: 3-2

Groesbeekse Boys heeft een verdiende overwinning behaald op Eendracht '30. De ploeg uit Breedeweg creëerde veel kansen waarvan er drie tot een doelpunt werden omgezet. Tegenstander Eendracht was hier niet tegen opgewassen en ging met een 3-2 nederlaag richting Mook.

Vanaf de aftrap zocht Groesbeekse Boys met goed positiespel de aanval. Dit resulteerde na vijf minuten in een eerste kans voor Noek Beers. Zijn volley ging maar net naast. Daarna bleven de Boys op zoek naar de openingstreffer. Ruben de Bruin (kopbal uit vrije trap) en Stan Janssen (vrij voor keeper) zagen hun inzetten door Eendracht doelman Merijn Velthuis gestopt worden. Enkele minuten voor het rustsignaal kwam dan toch de verdiende 1-0 op het scorebord. Noek Beers schoot van afstand raak in de verre hoek.

De aanvang van de tweede helft toonde eenzelfde spelbeeld en bleef Groesbeekse Boys op zoek naar een tweede doelpunt. Kansen van Luuk Langeveld, Martijn Thijssen, Noek Beers en Stan Janssen werden door doelman Merijn Velthuis gekeerd. Enkele omzettingen aan Eendracht zijde deden de wedstrijd enigszins kantelen. Dit resulteerde in de eerste grote Mookse kans welke direct in een doelpunt werd omgezet door Ruben Janssen. Na deze gelijkmaker pakte Groesbeekse Boys de draad weer op en ging op zoek naar een nieuw doelpunt. Nadat kansen voor Luuk Langeveld en Devin Jacobs onbenut bleven was het goudhaantje Stan Janssen die vijf minuten voor het eindsignaal een corner bij de eerste paal binnen kopte. Noek Beers gooide enkele minuten later de wedstrijd in het slot door de 3-1 te scoren. Eendracht bepaalde in de slotminuut de eindstand nog op 3-2.

Groesbeekse Boys staat nu op de derde plaats en gaat zondag 13 oktober bij koploper Spero op bezoek. Deze topper in Elst begint om 14.00 uur.